Yksilökuntoutus

Yksilöfysioterapia – fysioterapiaa lääkärin lähetteellä tai ilman

Tarjoamme yksilökuntoutusta vastaanotoillamme ja kotikäynteinä. Fysioterapia voi sisältää fysikaalisia hoitoja tai terapeuttista harjoittelua toimintakyvyn edistämiseksi.

Henkilökuntamme on erikoistunut seuraaviin osa-alueisiin; geriatrinen kuntoutus, hengitysfysioterapia, neurologinen kuntoutus,  tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia sekä muistisairaan kuntoutus. Henkilökuntamme esittelyosioista voit katsoa kunkin työntekijämme osaamisalueita.

Lähetteellinen fysioterapia

Lääkärin kirjoittamalla fysioterapialähetteellä (SV3FM) voit ostaa fysioterapiapalveluja ja saada niistä Kelan korvauksen. Meillä on Kelan suorakorvaussopimus, jolloin hoidamme Kela-korvauksen hakemisen puolestasi. Vähennämme hinnastamme suoraan Kelan korvauksen, jolloin maksat vain omavastuuosuuden. Kelan korvaus riippuu fysioterapiaan käytetystä ajasta.

Fysioterapia ilman lähetettä

Fysioterapiapalveluita voi ostaa myös ilman lääkärin lähetettä. Tässä tilanteessa asiakas kustantaa hinnaston mukaisen hinnan.

Kela-kuntoutus

Kauttamme saa Kelan järjestämää alle 65-vuotiaille henkilöille suunnattua vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta. Tarkoituksena on, että kuntoutuja pystyy työskentelemään ja selviytymään arkielämän toimista paremmin sairaudesta tai vammasta huolimatta. Kuntoutuksen tavoitteena on työ- tai toimintakyvyn turvaaminen tai kohentuminen.

Yli 65-vuotiaat monisairaat voivat hakea Kelan järjestämää harkinnanvaraista kuntoutusta. Kuntoutuksen tavoitteena on auttaa selviytymään arjesta paremmin sairauden tai vamman kanssa.

 

Linkit Kelan kuntoutushakemuksiin:

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus: KU104

Harkinnanvarainen kuntoutus: KU132

Hakemusten lisäksi tarvitset lääkärin B-lausunnon.

Lääkinnällinen kuntoutus

Palveluihimme kuuluu myös Oulun kaupungin lääkinnällinen kuntoutus. Lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on aikuisten ja lasten toimintakyvyn sekä liikkumisen ylläpitäminen ja parantaminen fysioterapeuttisin menetelmin. Vamman tai sairauden aiheuttama toimintakyvyn rajoite tai häiriö voi vaikeuttaa päivittäisistä toiminnoista selviytymistä koti-, työ- ja harrasteympäristössä. Meidän tavoitteenamme on arvioida ja vaikuttaa juuri näihin tekijöihin sinun eduksesi.