Yksilökuntoutus

Yksilöfysioterapia – fysioterapiaa tarpeidesi mukaan

Tarjoamme yksilökuntoutusta vastaanotoillamme ja kotikäynteinä. Fysioterapia voi sisältää muun muassa terapeuttista harjoittelua tai fysikaalisia hoitoja toimintakyvyn edistämiseksi.

Henkilökuntamme on erikoistunut seuraaviin osa-alueisiin; geriatrinen kuntoutus, hengitysfysioterapia, neurologinen kuntoutus,  tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia sekä muistisairaan kuntoutus. Henkilökuntamme esittelyosioista voit katsoa kunkin työntekijämme osaamisalueita.

Muutoksia Kela-korvauksiin 1.1.2023- Jatkossa fysioterapia toteutuu omakustanteisesti

Yksityisen sairaanhoidon kustannuksista maksettavat Kela-korvaukset muuttuivat 1.1.2023. Jatkossa Kela-korvauksia ei voi enää saada yksityisen fysioterapiayritysten tarjoamista fysioterapiapalveluista. Fysioterapiapalveluita voi ostaa kuitenkin jatkossakin ilman lääkärin lähetettä omakustanteisesti. Tässä tilanteessa asiakas kustantaa fysioterapiasta hinnaston mukaisen hinnan. Fysioterapiaa toteutetaan edelleen myös kotikäynteinä.

Huomaa, että Kela-korvausten muutokset vaikuttavat myös matkakorvauksiin.

Kela-kuntoutus

Kauttamme saa Kelan järjestämää alle 65-vuotiaille henkilöille suunnattua vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta. Tarkoituksena on, että kuntoutuja pystyy työskentelemään ja selviytymään arkielämän toimista paremmin sairaudesta tai vammasta huolimatta. Kuntoutuksen tavoitteena on työ- tai toimintakyvyn turvaaminen tai kohentuminen.

Yli 65-vuotiaat monisairaat voivat hakea Kelan järjestämää harkinnanvaraista kuntoutusta. Kuntoutuksen tavoitteena on auttaa selviytymään arjesta paremmin sairauden tai vamman kanssa.

 

Linkit Kelan kuntoutushakemuksiin:

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus: KU104

Harkinnanvarainen kuntoutus: KU132

Hakemusten lisäksi tarvitset lääkärin B-lausunnon.

Lääkinnällinen kuntoutus

Palveluihimme kuuluu myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen lääkinnällinen kuntoutus. Lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on aikuisten, ikääntyneiden ja lasten toimintakyvyn sekä liikkumisen ylläpitäminen ja parantaminen fysioterapeuttisin menetelmin. Vamman tai sairauden aiheuttama toimintakyvyn rajoite tai häiriö voi vaikeuttaa päivittäisistä toiminnoista selviytymistä koti-, työ- ja harrasteympäristössä. Meidän tavoitteenamme on arvioida ja vaikuttaa juuri näihin tekijöihin sinun eduksesi.

Mikäli koet, että sairaus ta vamma aiheuttaa sinulle haasteita selviytymiseen päivittäisestä arjestasi, ole yhteydessä Aino-neuvontaan p. 044 703 4973 ( ma-to 9-12 ja klo 13-16, pe 10-12 ja 13-15)